Tuesday, December 21, 2010

Langsir 1

well..well..well..semenjak 2 menjak ni mmg kepala hotak dok pening pk psl umah baru kami..pk pasal langsir la, kicthenkabinet la..mcm2 la..b4 nih aku dh usha kt nilai satu/square..mmg dh jumpa kain yg aku suka..cuma rega dia agak mahal sket la...ari jumaat lps sesaje je aku p nilai3 dgn my bff sbb nk usha langsir la..pusing pnya pusing, dlm 5 buah kdai camtu gakla masuk..last2 terjumpa kedai yg jual kain yg sama tp ada less 50%..kt kedai lain rega die still sama dgn kedai kt nilai1 tu..

lps tanya kos upah+kain..etc...aku ckp "ok, sok kalo jd akak dtg.."so, aku xdela tmph lg...
ari sabtu esoknya tu, lps wt kira2 sume mmg aku kompem aku leh save bajet utk langsir agak byk gak la kalo buat kt kdai tu..so, berangkatla daku ke nilai 3 di tengahari sabtu..sib cuaca mendung..
p dgn mily n adik ipar je pon..hasben keje..bab2 langsir nih sume die serahkan kt aku..so, sukati la nk design camna kan..kih3x..

design n kaler yg aku pilih hampir2 menyamai langsir cam dlm gambo nih..eyelet style..cuma aku nyer day curtain ada corak jalur2 menegak kaler hitam+grey kots..harap2 lawo la langsir aku nnt...takut lak jd cam ape kan?pic source : http://we-hohohome.blogspot.com- love dis cute blog..

ari jumaat ni aku akan p amik langsir tu...mtk2 semuanya ok.amin...
rega n rupa langsir akan direveal kemudian la yer..tgu sume2nya settle..tp series..langsir@ kt nilai 3 skrg mmg modern n canteks2...rambang mata kalo nengok..sib la poket xbape nk tebal..

oh ya..konsep umah aku nnt adalah simple2 aje..sbb bajet pon adalah simple..kih3x..
jumpa lg di lain hari..tata :)

p/s : peningnye pala pk psl umah...

7 comments:

kinna said...

syoknye naik rumah baru..sy dl tempah langsir kt nilai gak. tp hampeh, langsir yang dijahit tak sm ngn spec kitorg ukur, pendek! (bl blk pasang baru perasan)..hem..

Mrs.R @ Emi said...

kinna - tu la..risau jgk ni..harap2 ok la nnt :) awk p kedai mana yer?

eDoTz said...

dah siap jahit langsir..?? hehe wah tergezut den tengok langsir den kat blog ni :P

upload la gambar langsir korang bile dh siap ye. beli umah kat mana?

DYLA said...

dah nak masuk umah baru ye? memang sonok smua benda baru... nanti bgtau la kedai kat ne kat nilai tu...

Mrs.R @ Emi said...

eDotz - ki3x..pjm ye gambo :) sy bli kt bdr baru salak tinggi

dyla -- bleh..nnt kita share kt sini..tp byk kedai yg santek2 la kt nilai3

Elyn said...

syiok tu. i tah bile nk merasa ni!!

kinna said...

tak ingat kedai mn. ms survey kedai tu plg murah (dpn kedai jukebox kot)